x

Få full koll på nordisk musik

Få full koll på nordisk musik

Nordic Playlist heter en ny online-tjänst som ska sammanställa spännande musik som härstammar från de fem nordiska länderna. Varje vecka kommer en ny lista presenteras av en ny musiker, artist eller annan profil på den nordiska musikmarknaden. Bakom tjänsten står NOMEX, Nordic Music Export Programme som beskriver nyheten som en genväg till den senaste och hetaste musiken i Norden. En gratis ögonblicksbild av musikläget.

– Nordic Playlist är ett spännande nytt initiativ som erbjuder musikintresserade från hela världen en mötesplats där de kan upptäcka och njuta av den bästa nya nordiska musiken, säger Francine Gorman, redaktör för Nordic Playlist.

Veckolistorna, som består av tio låtar två från var och ett av de inblandande länderna, kommer att finnas tillgängliga via Spotify, Deezer och Wimp för streaming. På tjänstens första lista är Sverige representerat genom Postiljonen, nominerade till P3 Guld för Årets Pop, och Naomi Pilgrim, som i samband med videoreleasen av hennes No Gun listade sina favoritvideor här på GAFFA.

Utöver listorna kommer officiella försäljnings- och streamingsiffror för Norden finnas och texter och artiklar om de senaste trenderna inom den nordiska musikscenen. Tjänsten ska också tipsa om lovande artister och dessutom varannan vecka förse lyssnarna med en ny exklusiv DJ-mixlista för att ta tillvara på den kokande DJ-scenen som finns i Norden. Först ut är danske Kasper Bjørke.

Tjänsten finns tillgänglig nu via nordicplaylist.com.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA