x

Mer svenskt till Roskilde

Mer svenskt till Roskilde

Imorse offentliggjorde Roskilde-Festivalen att man bokat danska Hymns From Nineveh och att det skulle komma två akter till under dagen. En klockan 11 och en klockan 13. Den första var muskelrockarna Bombus. Nu avslöjas den andra, Jenny Wilson.

Liksom hennes svenska Roskilde-kollegor släppte också Wilson ett album i år. Under titeln Demand The Impossible kammande hon hem höga betyg, inte minst här på GAFFA, läs recensionen här

Jenny Wilson var också den artist som är förärad med flest Grammisnomineringar inför årets gala, sju stycken för att vara exakt.

– Jenny Wilson är på väg mot nya höjder. Hennes senaste album är ett regelrätt stridsrop, och jag tvivlar inte på att det kommer att smitta av sig på hennes konsert på Roskilde i år, vilken kan vara både intim och överraskande. Personligen tycker jag att hon är en av Sveriges bästa artister just nu, säger Stefan Gejsing, festivalens bokare om tillskottet.

I GAFFAs intervju med Jenny Wilson pratade hon bland annat om de saker hon värdesätter mest.

– Allt går att göra som konstnär. Du får göra som du vill. Det är det som är grejen. Jag skulle aldrig påstå att det jag säger är helt sant, men det är inte heller poängen. Poängen är att uttrycka något ur ett perspektiv som jag själv förstår. När du befinner dig i en kris eller ett tillstånd som är oönskat från dig själv, så måste du göra något.

Läs hela artikeln här.

Sedan tidigare är Arctic Monkeys, Deerhunter, Haim, Major Lazer, MØ och Pusha T klara för Roskilde som äger rum mellan 29 juni och 6 juli.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA