x

Icona Pop tog Rihannas plats

Icona Pop tog Rihannas plats

I tider där allt mindre skivor säljs och streamingersättningarna inte, ännu i alla fall, täcker upp skillnaden har licensiering av låtar fått en allt större betydelse som inkomstkälla och framför allt som skyltfönster för artister. Fråga Icona Pop, vars låt I Love It var med i en scen av förra säsongen av hyllade TV-serien Girls. I en scen där rollfiguren Hannah, spelad av seriens skapare, författare och exekutive producent Lena Dunham, är på en fest och provar kokain för första gången med I Love It pumpande i bakgrunden.

Efter att avsnittet sänts rusade den då okända Icona Pop-låten upp och placerade sig på Billboard Hot 100-lista och Icona Pop var ett fenomen.

I en intervju men radio.com talar Manish Raval, musiksättare på TV-serien Girls, om hur det gick till när valet föll på Icona Pop-låten.

Tanken var först att Rihannas Talk That Talk skulle användas som soundtrack till scenen, men Rihanna lät inte serien använda låten i kokain-scenen.

– Det var tur i oturen. Rihanna sa nej och vi råkade hitta Icona Pop-låten, förklarar Manish Raval för radio.com.

Icona Pop-scenen är också en av de scener som Raval är särsklit stolt över.

– Efter att scenen var inspelad och klippt gick jag bara och väntade på att den skulle sändas. Vi hade fått mycket fin respons när vi använde Robyns Dancing On My Own i ett annat avsnitt, så jag visste att folk skulle reagera på samma sätt på Icona Pop-prylen. Det, tillsammans med att Icona Pop var ett osignat band och ingen kände till sången. Scenen skulle bli ett helt originellt ögonblick, säger Raval.

Se scenen här nere. Skruva sen ner ljudet på klippet och spela Rihannas Talk That Talk där Icona Pops låt används för att jämföra, vilket passar bäst? Talk That Talk hittar du i klippet längst ner. Lämna en kommentar om vad du tycker!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA