x

Anna Ternheim gästar Weeping Willows album

Anna Ternheim gästar Weeping Willows album

Den 26 februari släpps Weeping Willows återtåg till musikscenen, The Time Has Come, sju år efter det senaste albumet Fear And Love. Den 15 november kom första singeln, (We're In) Different Places.

Singeln släpptes också som limiterad sjutumsvinyl. Som B-sida på sjuan ligger albumets fjärde spår, Lovers Never Say Goodbye. I låten tar svårmodets mästare hjälp av Anna Ternheim.

– Vi sjöng en duett på hennes senaste skiva, och det var najs då, säger Magnus Carlson till GAFFAs Jack Hildén om tankarna bakom att välja duettpartner.

Den som hört resultatet, The Longer The Waiting, The Sweeter The Kiss från Ternheims The Night Visitor kommer nog hävda att "najs" är något av en underdrift.

Denna gång kom sig samarbetet mellan artisterna ur en blandning av tillfälligheter, tur och skicklighet.

– När vi började snacka om vem man kunde fråga kom det fram att hon arbetade i samma studio. I vanliga fall är hon i New York men nu var hon hemma, så vi sjöng in allt i en mick på en tagning. Hon var nog där i 20 minuter, säger Magnus Carlson i GAFFA-intervjun som finns i sin helhet i kommande februarinumret.

Weeping Willows ska under våren ge sig ut och nöta mil på de svenska vägarna och bjuda publiken på storslagen och vacker musik, kolla in här när de kommer till en stad nära dig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA