x

Nytt Morrissey-album i sikte

Nytt Morrissey-album i sikte

Morrissey släpper sitt tionde soloalbum senare i år. Det bekräftar skivbolaget Harvest Records, skriver NME.

Enligt Harvests managers Piero Giramonti och Jacqueline Saturn kommer skivan under andra halvan av 2014 och inspelningarna påbörjas i slutet av januari i Frankrike tillsammans med producenten Joe Chiccarelli.

Även den här gången tar Morrissey hjälp av Boz Boorer (gitarr), Jesse Tobias (gitarr), Solomon Walker (bas), Matthew Walker (trummor) och Gustavo Manzur (keyboards).

Även om Morrissey är "thrilled" över att ha skrivit på nytt kontrakt och laddar för fullt för ny skiva är det i första hand den bittra popikonen man stöter på när det vankas uttalande på nätet. I ett nyligen publicerat blogginlägg skriver han bland annat att: "Sanningen är den att ingen radiostation kommer att spela min musik, och den stora majoriteten har tappat hoppet för musikindustrin, då man anser – med all rätt – att förstaplatsen på topplistorna "köps" av de stora skivbolagen, så det är ingen passion kvar i pop eller rockmusik."

Jobbigt. Men vi får väl se om Morrissey får "tillräckligt" med utrymme när nästa album möter lyssnaren.

Tills dess kan man ta del av vår artikel och fotoreportage om Morrisseys något oväntade boksignerings-besök i Göteborg: MORRISSEY I GBG – när en popikon dök upp


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA