x

''På gränsen mellan komedi och konstighet''

''På gränsen mellan komedi och konstighet''

Skilla är Malmöbandet som spelar en blandning av rock, pop och indie. De har turnerat mycket utomlands och hemma i Sverige har de spelat på festivaler som Peace & Love, Putte I Parken och Malmöfestivalen.

2007 startade bandet skivbolaget Or Die Records där de har gett ut två tidigare album samt deras senaste A Storm som släpptes i november 2013. (Läs GAFFAs recension av A Storm här.) Medlemmarna i Skilla har valt att dela med sig av en video var i denna Videofrossa.

Joan As Police Woman - Magic (Elin Hörberg)

– Jag tycker att saker som är på gränsen till komik eller naivitet frambringar något magiskt. De läskigaste historierna är de som nästan är komiska, de sorgligaste låtarna är de som har ett drag av naivitet och snygga videor är ofta de som är på gränsen mellan komedi och konstighet. Då uppstår någon slags skevhet som jag gillar. Jag gillar också hur videon leker med roller, makt och förväntningar kring hur saker och ting brukar se ut.

The Knife – A Tooth For An Eye (Nina Christensen)

– Under de fyra minuter och 34 sekunder som videon varar, är jag så fokuserad på videon så att omvärlden försvinner. Musiken och bilderna passar verkligen bra ihop. Det är nästan så att jag känner mig blind när jag bara lyssnar på The Knifes låt efter, utan videon. Dansen är fängslande och flickan är fängslande. Hennes minspel, uttryck och blick rakt in i kameran är helt fantastiska. Den här videon visar att man kan göra helt fantastiska musikvideor med endast få element. Det är häftigt.

Michael Jackson (USA for Africa) - We Are The World (Amanda Savbrant)

– Bra budskap, bra låt och många kändisar.

Radiohead – Nude (Lisa Godin)

– Musikvideons kanske viktigaste beståndsdel; Slow motion – här till hypnotiserande överdrift. Det fina med den här videon är hur den framhäver hur oerhört uttrycksfulla de alla är men att den i sin anspråkslöshet ändå inte tar fokus från låten. Dessutom händer något väldigt intressant om man spelar den här låten baklänges ...

OK Go – This Too Shall Pass (Vanja Gottlow)

– En feelgood-video som överraskade mig hela vägen igenom. Hela inspelningen är gjord live!

Skillas senaste video till låten Tell It: 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA