x

Från Masshysteri till utzoomade problem

Från Masshysteri till utzoomade problem

Idag, onsdag den 22 januari, släpper Robert Hurula singeln Sluta Deppa Mig från sitt soloalbum som kommer ut i slutet av april. Skivan bär titeln Vi Är Människorna Våra Föräldrar Varnade Oss För och är producerad av Måns Lundberg.

Hur länge har du haft ett soloprojekt i tankarna? 
– Ganska länge, jag började skriva på vissa låtar redan under Masshysteri-tiden men de platsade inte där. Jag har låtit den här skivan ta tid, det var inte något jag ville stressa fram.

Speglar den första singeln resten av skivan?
– Nej, inte direkt. Kanske när det gäller teman men inte rent musikaliskt.

Vad är det för teman?
– I Masshysteri var det mycket fokus på småsaker, nu är problemen utzoomade. Det är stora ämnen och sådant som verkligen har format mig. Nu i efterhand kan jag känna att skivan är väldigt självutlämnande, det kommer nog vara jobbigt för vissa att lyssna.

Präglas låtarna av några samhälls-problem?
– Det skulle jag säga då det handlar mycket om vad som händer med människan när man har gått igenom väldigt jobbiga saker i sin uppväxt. De stora känslorna runt omkring det, det är de känslorna jag vill förmedla. 


I Sluta Deppa Mig sjunger du om 73:an mot Nynäshamn även kallad Dödens väg, finns det någon speciell tanke bakom det?
– Det är den vägen jag tar när jag ska hem. Självklart kan man tyda det på olika sätt och och gräva ner sig i sådana rader men det behöver inte alltid vara komplicerat.

Kommer Masshysteri-lyssnarna känna igen sig i den kommande plattan?
– Både och tror jag. Jag har inte tänkt annorlunda i alla fall. Det blir de låtar som man har i sig. 

Titeln Vi Är Människorna Våra Föräldrar Varnade Oss För associerar jag till Barn Av Vår Tid, vad tycker du om det?
– Det var ju väldigt bra. När man försöker uttrycka något har Ulf Dageby redan gjort det bättre, haha. Jag har alltid inspirerats mycket av Nationalteatern och band som Ebba Grön. Jag inspireras av svenska texter som är på allvar.

Hör Sluta Deppa Mig här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA