x

Fyra nya namn till Sveriges scener

Fyra nya namn till Sveriges scener

Tarja Turunen – Brewhouse, Göteborg, 2 maj

Den finska sångerskan Tarja Turunen med ett förflutet i Nightwish kommer till Brewhouse i Göteborg 2 maj för en exklusiv spelning. Detta blir enda spelningen i Sverige under turnén. Tarja släppte förra året albumet Colours In The Dark. Biljetter till spelningen släpps i nästa vecka.

Flogging Molly – Gröna Lund, Stockholm, 18 juni

Flogging Molly bildades 1997 i Los Angeles. Bandets namn är hämtat från den lokala baren, Molly Malone, där Flogging Molly hade sina första spelningar. Det irländsk-amerikanska bandet med sångaren Dave King i spetsen är starkt influerat av musiker som Johnny Cash, The Pogues och The Clash. Deras originella sound blandar klassisk kalifornisk rock med traditionella keltiska instrument som fiol, mandolin och dragspel.

Brain Damage – Clandestino Festival, Göteborg, 5-7 juni

Gör dig redo för djupbas-svallvågor, psykedeliska ekon och fläskig baktakt. Den franske elektro-dub-utövaren Brain Damage är först ut till årets Clandestino Festival. Till Göteborg kommer han med sångaren Sir Jean, så räkna med en hel del rootsfeeling.

Gesaffelstein – Münchenbryggeriet, Stockholm, 30 april

Gesaffelstein tar technon tillbaka till dess ursprungliga rötter, blandar melankoli och mörker med ett extatiskt 4/4-beat och rå industriell aggression. Saker som har varit borta från dansmusiken alldeles för länge. Blanda även in lite inspiration i form av Front 242 och DAF och du är hemma i Gesaffelstein-land.

Köp biljetter via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA