x

Medryckande från blodigt baksäte

Medryckande från blodigt baksäte

År 2009 slog Simon Norrsveden igenom med hits som Stockholmssången och OK Baby Det Är Dags Att Vi Ska Vinna Allt. Efter två soloalbum och en skiva med bandet Ylva Bulldozer är det dags för Simon Norrsvedens tredje platta som lanseras i mars.

Bloodsucker Boy är en medryckande och popskramlig låt med hitpotential. Texterna på svenska och den inlevelsefulla, lite nasala sången för tankarna till Jocke Berg och Kent innan de började spela för slutsålda arenor. Melodiöst, gitarrbaserat och småpubertalt om samtiden och alla känslor som kommer med att vara en kännande varelse. På intet sätt nyskapande, men ganska oemotståndligt för den som gillar 90-talsosande "swindie".

De falsettliknande refrängraderna "Och gör vad du vill ikväll, jag ställer upp på allting så länge du minns mig" fångar helheten.

I videon flörtar regissören Mats Udd vilt med de senaste årens vampyrhajp. Allting utspelar sig i ett inplastat bilbaksäte á la Dexter. I bakrutan fladdrar en nattstad förbi. Det är svarta ögon, halsbett och stora mängder utsmetat fejkblod. Allting samtidigt som Simon Norrsveden sjunger med bar överkropp, köttsår och blicken stint riktad mot kameran. Enkelt och effektivt. Titta bort om du är äckelmagad. Lyssna om du är det minsta svag för svensk skrammel-indie.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA