x

NOFORKS FRIDAY: Safe And Dust

NOFORKS FRIDAY: Safe And Dust

Som uppladdning inför singelsläppet har GAFFA presenterat en ny, liveinspelad Noforks-video under fem fredagar i rad. Nu avslutas alltså fredagstraditionen med en premiärvisning av bandets nya singel Safe And Dust.

Noforks består av gitarristen och sångaren Leo Guzman och trummisen Magnus Almqvist. Bandet debuterade förra våren med singeln Geisha.

Det handlar om lika delar energisk som bredbent, genreöverskridande rock som för tankarna till Danko Jones. Duon själv beskriver sin musik som "power-
soul-rock med ett öppet sinne, brinnande passion och en avsaknad av begränsningar".

Som vanligt känns ljudbilden överraskande fyllig med tanke på att de faktiskt inte är fler än två.
Bandet förklarar:

– En fördel med att vara en duo är att lyssnare nästan alltid blir överraskade och väldigt imponerade av att höra endast två personer ha en så pass stor ljudbild som vi faktiskt har, dessutom i en genre där det nästan aldrig rör sig om mindre än tre personer i bandet. Det är ju inte alltid helt lätt att fylla ut musiken så pass att det inte känns tomt då vi bara har oss två att tillgå.

Singelreleasen firas med en exklusiv spelning på Medusa i Gamla Stan, Stockholm den 6/2.

Videon till Safe And Dust är regisserad och producerad av Ari Allansson och kretsar kring en ung skatekille i en nattlig stockholmsmiljö.

Se videon här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA