x

Hon ligger bakom mystiska Cecilia-låten

Hon ligger bakom mystiska Cecilia-låten

Under de senaste veckorna har tolkningar av låten Cecilia gjorts av artisterna Petra Marklund, Invader Ace, The Royal Concept, Marlene och John De Sohn. Det har spekulerats hej vilt på sociala medier om vem som ligger bakom låten och idag presenteras artisten bakom orginalet – Linnea Henriksson!

– Det kan vara så himla svårt att komma igång och skriva musik, men ett av de bästa sätten att få inspiration är att lyssna på mycket musik själv. Något jag tycker är magiskt är när en och samma låt kan upplevas på många olika sätt genom tolkningar, och att lyssna på olika versioner av en låt kan verkligen vara till hjälp när en vill hitta nya sätt att skriva musik, säger Linnea Henriksson.

Med anledning av detta frågade Linnea några artistvänner om de ville göra en egen version av Cecilia med målet att dessa tolkningar ska fungera som en hjälpande hand och inspiration till hennes lyssnares musikskapande. Kampanjen görs i ett nära samarbete med Spotify för att visa hur man kan marknadsföra en albumrelease under en längre period utan att tappa användarens intresse, och bygga upp inför en release på ett helt nytt sätt.

Från och med idag kan du förhandslyssna på Linnea Henrikssons kommande album Du Söker Bråk, Jag Kräver Dans på Spotify, där du även hittar orginalversionen av Cecilia.  

Nu uppmanar Linnea alla att göra sin egen version av hennes kommande låt Halmstad och hennes favoritversion kommer att läggas upp på Spotify. Personen bakom favoritversionen får även chansen att uppträda live på Spotifys huvudkontor i Stockholm. 

Lyssna på alla Cecilia-versioner här:

 Lyssna på Linnea Henrikssons nya album här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA