x

Slopar Moneybrother och drar på turné

Slopar Moneybrother och drar på turné

Moneybrother? Pengabrorsan? Nej, nu skriver vi nytt blad. Anders Wendin är tillbaka – och som Anders Wendin. Ny skiva, nytt språk och nytt namn. I ett pressmeddelande låter han hälsa:

– Anders Wendin. Så heter jag, och så kallar jag artisten som släpper den här skivan. Visst är det min debut. En dag om allt går bra så åker Moneybrother ut på en sväng i världen igen. Men i år vill jag vara hemma med familjen.

– Det är naturligtvis något jag talat tyst om tidigare men jag är ödmjuk inför faktumet att en fullängdsskiva med egna låtar och texter på svenska är det konstnärligt finaste man kan leverera som svensk artist. Jag har också alltid tänkt att så ska det bli en dag.

Anders Wendin berättar vidare om förra året då saker och ting inte riktigt gick enligt planerna:

– I början av 2013 när jag och min fästmö precis hade byggt klart vårt hus ute på landet, slet hon av båda hälsenorna och blev rullstolsbunden. Jag ställde in mina åtaganden och blev hemtjänst på heltid för att rulla omkring med henne. Och i rullstol med båda benen i gips upp till knäna berättade hon att vi högst oplanerat skulle bli föräldrar. Under månaderna då jag plötsligt blev en sån som väntar, skrev jag klart tio låtar. Jag byggde en (mycket) enkel studio i en stuga på tomten.

Och i kontrast till hans senaste skiva This Is Where Life Is, som spelades in i fyra världsdelar, så spelades allt den här gången in i Anders Wendins hem tillsammans med Henrik Svensson. Skivan gästas även av José González, går under titeln Dom Ska Få Se Vem Dom Roat Sig Med och släpps 26 mars.

Här ser du Anders Wendin i vår:

3 april – Stockholm, Debaser Strand
4 april – Örebro, East West
5 april – Uppsala, Katalin
9 april– Malmö, Victoriateatern
10 april – Göteborg, Pustervik
11 april – Norrköping, Dynamo
12 april – Enköping, Kök & Bar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA