x

Sportvärldens horriblaste hits

Sportvärldens horriblaste hits

Då är det OS-tider igen. Är det inte fantastiskt så säg. Och är det inte så där jättehärligt när alla våra fantastiska idrottsutövare tar ton och klämmer till med en käck refräng? Är det inte gemytligt och gott när våra stjärnor visar upp att även de hänger med i musiksvängen? Nej, det är det inte.

Men vi får pina oss igenom den här listan ändå. Allt för den där efterföljande känslan av att "jag skulle fan i mig kunna göra det här så mycket bättre". Nu kör vi, play ball, tekning-time, målkamera och så vidare:

Gazza – Geordie Boys

New Order kan, Gazza kan inte. Med Geordie Boys lyfte fotbollsgalningen upp hela Madchesterscenen och knäckte den på mitten. Väl när scenen låg där lämnad att dö dumpade han något löst och brunt på skärvorna. Och ut kom det här. Fy fan. Kolla in videon om du orkar. Paul Gascoigne dansar. Halvnaken. Framför en skärm. Som visar tråkiga hus.

Carl Lewis – Break It Up

Den där Carl, han är ju en jävel på att springa, eller var i alla fall. Och 1987 fick han för sig att släppa ett album. Lite sköna reggaetoner, närbilder på muskler och frasen "Let's all work together, you can't win on your own". Och just det, lite häftiga gymbrudar med. Sen var det klappat och klart och förstår jag saken rätt blir världen alltså en bättre plats av att vi gymmar mer. Hörde du det, Putin? Av med tröjan nu och gå och svettas lite med Carl.

Alexi Lalas – Crash

Inte jättedålig cover av The Primitives superhit, men i det stora hela fullständigt onödig. Alexi Lalas hade ju ett skönt skägg och var en riktig profil i det amerikanska fotbollslandslaget, men den här versionen är bara "ett öppet mål". Att använda sig av nyss nämnda fotbollsterm är i det här sammanhanget helt befogat.

Ricky Bruch – Mig Fångar Ingen Brud

Skådisen, diskuskastaren, skåningen, musikern. Och, just det, sexisten. Vi lutar oss mot några av Mig Fångar Ingen Bruds textrader eller vad sägs om:

"Och flickor ska man ha när man vill leka" eller "Här är hon, och hon får väl duga / Här är jag, en sagogud"

Vill du höra mer vidrigheter? Tune in:

Pernilla Wiberg – Privilege

Pernilla var ju grym utför och hon har sannerligen talets gåva. Just den kombinationen tillhör ju ovanligheterna, men kunde hon inte ha nöjt sig med det? Nej, istället skulle hon kasta gul snö i form av den här pastellförstörda historia till låt. Singeln är hemsk, produktionen katastrofal och videon helvidrig. Saxen är okej.

Friends In Need (Brolin, Björn Borg, Dr. Alban och en till) – Alla Vi

"Alla vi längtar efter stålarna / Alla vi, vi som var idolerna" lät det. Visserligen i humorgänget Rallys version men raderna säger också ganska mycket om originalet. Den här låten är lika given på den här listan som den är fullständigt anskrämlig.

Oscar De La Hoya – Run To Me

Visste ni att det fanns en Enrique Iglesias i den här boxaren? Det är faktiskt sant! Och han är, om möjligt, ännu smörigare än pappa Julios avkomma. Det smärtar att se och höra (och inte bara på grund av att kvaliteten i videon här nedan är av sämsta slag). Skjut mig snabbt. Jag vill inte leva detta livet.

Kjell & Stellan – Pingis Är Toppen

Pingis är toppen, visst är det så kära Kjell och Stellan, så varför kunde ni inte bara lalla vidare med det? Istället skickade ni ut svensktoppen-bajs som antagligen redan då var på tok för käckt för gammelmormor. Fultjackdåligt.

Malin Baryard – Do You Wanna Ride

Blev helt plötsligt lite kluven här. Vad ska man säga om denna egentligen? Visst, man kan ju ifrågasätta de få textraderna låten har, men Spånka kan sin grej. Så här mina vänner, avsluta med denna egendomliga sak och ni kan kanske gå relativt levande ut ur den här listan.

Tack till: Dan Andersson, Anders Fridh, Erik Dellgren, Andreas Matz, mig själv.

Håller du med eller har du några ännu värre historier? Tipsa loss här nere.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA