x

''Man kan inte ens lita på Zlatan''

''Man kan inte ens lita på Zlatan''

Stockholmsk lo-fi-punk på skånska. Det var planen för Västerbron. Men bygget resulterade snarare i en bro mellan nutida skramlig svensk mollpunk och amerikansk emo anno 1997. Eller en bro över ett vatten bräckt av norrländskt vemod och välbalanserad skånsk motvilja.


– Om Du Säger Det Så Är Det Så handlar om att man inte kan lita på någon i största allmänhet. Inte ens på Zlatan under ett VM och i synnerhet inte på politiker under ett supervalår. 

Singeln är inspelad live i Studio Motion med Tommy Tift från Vånna Inget vid spakarna. Detsamma gäller för det kommande debutalbumet som släpps till hösten på Duell Recordings via Playground Music Group. Den ursprungliga skissen av Västerbron gjordes av medlemmarna Peter Jonasson och Patrik Lange i Nevadaöknen efter att ha rest 8 881,5 kilometer bara för att bli besvikna på At The Drive-Ins comeback. Första tegelstenen lades tillsammans med Anton Lozinski och Viktor Törnsäter sommaren 2013 och den officiella invigningen sker idag, den 10 februari, i form av första singeln Om Du Säger Det Så Är Det Så. Här med tillhörande video. 

Videon är regisserad, producerad och editerad av Västerbron själva. Kolla in videopremiären här: 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA