x

Göteborg får ny festival

Göteborg får ny festival

Förra veckan skrev vi om att Göteborgs Jazzfestival tackar för sig efter 25 år. Men här kommer räddningen för alla jazzkatter där ute. Gmlstn Jazz heter den nya festivalen som ska bjuda på "bred, modern livejazz" som det står i ett pressmeddelande:

– Gamlestaden Jazzfestival blir en spännande tvådagarsfestival med fokus på ny, genrebred jazz i världsklass. Festivalbesökarna kommer att mötas av musik som vi annars kanske mest hör mitt i det kokande Berlin eller det hippaste New York.

Hittills har festivalen gjort klart med akter som Matthew Stevens Group (USA), Karin Hammar Group & Hanna Paulsberg (SWE/NO), Klabbes Bank (SWE) Joona Toivanen (FIN), Naoko Sakata Trio (JP/SWE) och Doffs Poi (NO) som ses på bilden ovan.

Den långsiktiga drömmen för festivalens arrangörer, Eric Arellano och Maria Rylander, är att festivalen på sikt ska involvera hela Gamlestadsområdet samt lokala artister och jazzklubbar i Göteborg. Planen är också att festivalen varje år inte enbart ska erbjuda akter från hela världen, utan också ljusinstallationer, workshops, seminarier och ekologisk mat från olika kök.

Festivalen sker 9-10 maj på området Kvibergs kaserner.

För full festivalkoll spana in vår FESTIVALGUIDE som uppdateras kontinuerligt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA