x

Alice Babs är död

Alice Babs är död

Alice Babs somnade idag in, 90 år gammal. Sångerskan led de senare åren av Alzheimers och tillbringade den sista tiden på ett demensboende.

– Jag har ju varit i kontakt hela tiden med familjen och det här kommer inte som en överraskning. Hon dog av sin sjukdom som hon har haft i flera år, säger familjens advokat Thomas Bodström till Aftonbladet.

Han berättar vidare att den närmsta familjen och vännerna samlades för att vara nära Alice Babs under hennes sista tid i livet.

Familjen hälsar via Bodström att de fick ta ett fint och värdigt avsked av den folkkära sångerskan och vill tacka alla som hört av sig med hälsningar efter beskedet.

Många minns Alice Babs genom Swing It Magistern, filmen från 1940 som också kom att bli hennes genombrott. I den spelade hon en swingsångerska och hennes karaktär blev snabbt en symbol för den nya jazzmusiken.

Tidigt 60-tal började hon samarbeta med Duke Ellington, som skrev den andra och tredje av sina Sacred Concerts för hennes röst.

Alice Babs har genom åren medverkat i över 20 filmer, men vi kommer nog alla minnas henne för det som en gång i tiden startade hennes karriär. När Aftonbladet frågar Thomas Bodström hur han vill hylla Alice Babs idag svarar han:

– Genom att nynna på Swing It Magistern.

Det gör vi med. Vila i frid, Alice Babs.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA