x

''Vackert och filmiskt i storslagen miljö''

''Vackert och filmiskt i storslagen miljö''

Idag, den 12 februari, släpper John Martin singeln Anywhere For You och trots att det är hans debutsingel är John Martin inte ett okänt namn i musikvärlden. Han skrev och gästade på Swedish House Mafias stora hit Don't You Worry Child som låg etta på singellistan i Storbritannien. Han har också varit med och skrivit flera andra låtar som han gästat på som vokalist; däribland Save The World (SHM) och Reload (Sebastian Ingrosso).

Anywhere For You kom till i Los Angeles i början av 2012 då jag och min låtskrivarpartner och producent Michel Zitron hyrde ett gammalt hus i Hollywood tillsammans några vänner. Vi visste inte det innan men det visade sig vara ett riktigt spökhus. Konstiga ljud och läten på nätterna vilket gjorde att ingen av oss sov ordentligt. Känslan i väggarna av att det hänt mycket konstiga grejer i huset, triggade och inspirerade oss att skriva massa bra låtar, säger John Martin till GAFFA och fortsätter:

– Efter ett par månader kände vi oss lite tomma inombords och fick starka Sverige-cravings i ytliga Los Angeles. Vi satt uppe en natt framför elden i vår trädgård, drack massa vin och reflekterade över livet och över den surrealistiska tid som följt efter Save The World. Den var en första dörröppnare som ledde till spelningar med SHM och egna turnéer. Vi påminde varandra om hur lyckligt lottade vi var som fått möjligheten att uppleva alla platser och samtidigt göra det vi älskar. Vi såg det så klart – vad det är som verkligen betyder något i livet. Relationen till dem man har därhemma: vänner, familj och älskare. Efter det skrev vi Anywhere For You.

Videon är regisserad av Marcus Söderlund som bland annat gjort videor för The XX (VCR), Miike Snow (Silvia), Jens Lekman och Jenny Wilson.

– Vi hade en idé om att göra någonting vackert och filmiskt i storslagen naturmiljö. Därefter började vi leta efter en regissör, helst av allt en skandinav för att vara säker på att personen ifråga skulle förstå sig på det nordiska vemodet och melankolin. Då hittade vi Marcus Söderlund som föreslog Island där han hade varit och gjort grejer tidigare. Vi skrev ihop ett manus och drog sedan dit med ett litet team och filmade allt under en helg i december. Solen gick upp 10.30 och ner kl 16 så vi körde stenhårt under de få timmar det var ljust, i minusgrader, storm och regn. Jag tycker att videon kom ut bra och att vi lyckades fånga en känsla som backar up låten, säger John Martin till GAFFA.

Ta del av debutsingeln och videon här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA