x

''Har blivit ett fenomen över en natt''

''Har blivit ett fenomen över en natt''

Priset Årets innovatör på Grammis 14 går till The Fooo för deras gedigna arbete med att engagera fans på ett lekfullt och innovativt sätt, skriver Grammis i ett pressmeddelande.

Priset är framröstat av svenska folket och delas ut på Grammis den 19 februari på Cirkus i Stockholm.

Här är motiveringen:

"The Fooos filosofi är att vara tillgängliga för sina fans som får vara med och bestämma var gruppen ska uppträda härnäst. Köpcentrum, gator och torg blir till scener där ingen åldersgräns eller biljettsumma begränsar publiken. Uppträdandena filmas och sprids på sociala medier. The Fooo är inte upphöjda idoler som är omöjliga att nå, de gör fansen delaktiga i deras karriär. Tre och en halv miljon visningar på gruppens YouTube-kanal visar att lojaliteten är besvarad."

The Fooo är givetvis stolta över priset och låter hälsa:

– Vi skulle inte ha kunnat göra det utan våra fantastiska fans, de betyder verkligen allt för oss. Vi har alltid fokuserat på att ha nära relation till fansen, lyssnat noga på deras kommentarer och idéer och därför förtjänar de detta priset precis lika mycket som vi gör.

I The Fooo ser Sofie Grant, presschef på Spotify, ett band som har en unik relation med fansen:

– The Fooo har verkligen blivit ett fenomen över en natt, ett fenomen som ingen kunnat undgå. Med en stark relation till sina fans och flitigt användande av sociala medier har killarna i The Fooo skapat en plattform där fansen fått ett unikt inflyttande i gruppens karriär, säger hon i ett pressmeddelande.

Årets innovatör delas ut tillsammans med IFPI Sverige och tilldelas en artist eller ett grupp som sticker ut med sin kreativitet och sitt nytänkande. Priset syftar till att uppmärksamma användningen av sociala och digitala medier och belönar kreativa och originella sätt att främja musik och bygga relationer med sina fans. Utöver utmärkelsen tilldelas The Fooo en marknadsföringskampanj i Spotify till ett värde av 200 000 kronor. 

Britta Persson, Daniel Adams-Ray,Avicii och Veronica Maggio var även nominerade till priset.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA