x

Håkan om Bob Dylan: ''En psykedelisk upplevelse''

Håkan om Bob Dylan: ''En psykedelisk upplevelse''

Bob Dylan återkommer till Sverige i sommar och någon månad innan det fyller (antagligen) Håkan Hellström hela Ullevi. Och bli inte förvånade om ni ser Håkan Hellström i publikhavet när Bob Dylan intar Trädgårdsföreningen i Göteborg. Vår svenska popstjärna blev nämligen helt tagen när han fick se den legendariske folksångaren nu senast i Stockholm.

– Jag vet inte om jag kommer uppleva något större med tiden, det här var så nyligen. Men det var så mjuk och fin musik. Så vackert, säger Håkan Hellström till GAFFA och fortsätter:

– Jag blundade nästan hela konserten och bara lyssnade. Och de få gångerna jag tittade upp satt Dylan rakt framför mig, för jag satt längst fram. Så det var en ganska ovanlig upplevelse och han verkade ha en bra dag.

Spelningen var rent av ett av hans största konsertögonblick, någonsin.

– Det var en helt enorm upplevelse. En psykedelisk upplevelse. Jag kan inte riktigt förklara varför, men den är en av de bästa konserterna jag har sett, säger Håkan Hellström till GAFFA.

En annan som förmodligen håller med Håkan Hellström i detta är GAFFAs Mathias Jensen som delade ut full pott till spelningen på Waterfront:

"Det mest intressanta med de tre inledande låtarna är chocken i sig. Inte bara det helt fängslande i att se människan, artisten och poeten Bob Dylan stå på en scen rent fysiskt. Men hur rent chockerande bra han faktiskt sjunger. Fraseringen är fläckfri, konsonanterna smattrar i botten av svalget, och när han ställer sig så bredbent att han blir 20 centimeter kortare är det snabbt det mest surrealistiska man kan ta del av."

Läs hela recensionen här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA