x

''Pausen på gränsen till skrattretande''

''Pausen på gränsen till skrattretande''

Mirja är en musikproducent och låtskrivare som har valt att stå på egna ben trots erbjudande från skivbolag. Tanken bakom hennes nya projekt Mirja är att hon skriver och producerar låtar som sedan gästas av olika artister. Det första vi får höra från projektet är singeln Beez Kneez som gästas av Troy Jamz

Videon till Beez Kneez, som du kan hitta efter Mirjas fem videofavoriter, har hon själv regisserat och klippt ihop. 

The Verve – Bitter Sweet Symphony

– Jag har alltid älskat denna video och låt. Den är enkel kaxig och porträtterar sångaren Richard Ashcroft som coolast i stan. Ett tydligt budskap som säger "flytta på er, här kommer jag".

Sigur Rós – Valtari

– Ett riktigt konstverk! En känsloladdad och vacker video med en imponerande koreografi. Även utmärkt val av inspelningsplats som förstärker det råa och vackra. Sigur Rós bad 16 regissörer göra vad de ville till deras album Valtari och detta är resultatet från en av filmerna. 

M.I.A – Bad Girls

– Snabba bilar och ökendamm. Kan inte låta bli att gilla denna video som innehåller hisnande bilstunt-tricks och en cool brud.

Radiohead – Just

– Kort sagt, en enkel och brilliant idé med ett underbart slut. 

Michael Jackson – Smooth Criminal 

– Var tvungen att ha med denna gamla godbit för introt jag har med i min video är faktiskt lite inspirerad av introt i denna. En fantastiskt koreograferad dans i gangstermiljö och en otroligt snygg ljusdesign. Pausen efter 5.22 ligger på gränsen till skrattretande, men MJ var trots det ett geni.

Kolla in Mirjas video till singeln Beez Kneez: 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA