x

''Vi ska visa dig hur djupt kaninhålet verkligen är''

''Vi ska visa dig hur djupt kaninhålet verkligen är''

"Vem gillar inte hockeykörer och medryckande gitarriff? Secret Sounds andas sliriga nätter och fullständig frihet."

Så inleder GAFFAs Pontus Berg sin recension av White Limos senaste platta och man kan räkna med ovanstående frihet även när White Limo visar upp sig live och direkt. Vi ställde några frågor till bandet inför Sticky Fingers-spelningen, 21 februari, och fick detta till svar:

Vad kan vi förvänta oss av Sticky-spelningen?

– Ni kan förvänta er en explosiv ultrapotent rockshow framförd med precision och mycket glädje. Vi vill överraska vår publik, de som inte har sett oss förut ska känna att "shit, shit, shit va bra detta var!"

Och vad förväntar ni er i gengäld av publiken?

– Ingenting egentligen, det är vi som har alla förväntningar på oss. Vi vill bygga upp en symbios med vår publik, det ska kännas som om publiken spelar i White Limo, att det är inte White Limo och publiken, utan en enda stor boll av energi.

Hur förändras er musik från skiva till live?

– Vi har en liten tendens att spela snabbare när vi spelar live, vi är extremt taggade och exalterade när vi går upp på scenen, och vi vill ge allt vi har. Sen så är White Limo mer av en show live än på skiva, jag menar att vi mixtrar lite med låtarna, förlänger vissa slut, håller lite längre på breaken i vissa låtar, det blir lite mer lössläppt och vildare live.

Vad står på er rider?

Rysk kaviar, champagne, hummer och så dricker vi bara 15-gradigt vatten. Nääääääää, vi är ganska ödjmuka och behöver egentligen inte så mycket. Vatten, några öl, lite handdukar och nåt att stoppa in Iphonen med. Men vem vet när vi blir större kanske vi får storhetsvansinne och vill ha allt målat i konstiga färger och bara gula M&M:s och sånt. Får hoppas att det aldrig händer. 

Har ni några ritualer innan ni går upp på scen?

Haha, ja. Vi har en playlist som vi brukar sätta på när vi värmer upp backstage. Och den absolut sista låten vi lyssnar på är Roar med Katy Perry. Den får oss i rätt mode och då vet vi att nu jävlar är det dags. Vi samlas även i en ring med armarna runt varandra och har ett gött peppsnack.

Vilken känsla vill ni lämna publiken med?

Vi vill få publiken att skrika efter mer, vi vill överraska vår publik och vi vill att publiken ska känna, när de går från en White Limo-konsert, att detta var bland det bästa jag sett. Vi vill lämna publiken med en värmande känsla i bröstet och en förnyad energi.

Vad gör ni precis efter att ni har lämnat scenen?

Vi kramar om varandra, snackar lite om gigget, tar en öl och skrattar tillsammans.

Vad har varit ert största konsertögonblick det senaste halvåret?

Vi älskar verkligen att spela live, det är det vi lever för. Och det är det allt hårt jobb slutligen leder upp till. Varenda konsert vi ger är det största just då, vi gillar att leva i nuet. Vi spelade på Henriksberg för en vecka sedan och det var ett helt fantastiskt gig. Ganska liten lokal, ganska liten scen, men desto mer kontakt med publiken och desto mer press för oss att prestera. Vi hade sjukt roligt och responsen både under och efter gigget var enormt.

Om ni skulle jämföra ett White Limo-gig med en film, vilken film blir det?

Den är given: The Matrix. Tar du det blåa pillret kommer du att vakna upp i din säng som om ingenting har hänt, och tror på det du vill tro på. Men tar du det röda pillret stannar du kvar i White Limos värld och då kommer vi visa dig hur djupt kaninhålet verkligen är.

Se White Limo på Sticky Fingers i Göteborg, 21 februari.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA