x

Facebook-uppror för vinylvänlig bokhylla

Facebook-uppror för vinylvänlig bokhylla

Ikeas bokhylla Expedit återfinns i många vinylälskares hem. De fyrkantiga håligheterna är precis lagom höga och breda för att utgöra en perfekt förvaringsplats för tolvtumsvinyler.

Nu har Ikea beslutat sig för att plocka bort bokhyllan trots högljudda protester från världens LP-samlare. I Tyskland har en grupp vinylentusiaster startat en Facebook-sida under parollen "Rädda Ikea-bokhyllan". Facebook-sidan upprättades i mitten av januari och är redan uppe i drygt 8 000 likes.

UPPDATERAT:

GAFFA ringde upp Johanna Blomqvist på Ikeas pressavdelning.

Varför plockar ni bort Expedit-bokhyllan ur sortimentet?
Den slutar säljas i början av april, så den finns fortfarande kvar ett tag. Samtidigt börjar vi sälja en serie som heter Kallax, som liknar Expedit. Vi har valt att göra vissa produktförbättringar så att de blir bättre att ha hemma. Ytterhörnen kommer till exempel att justeras till det bättre.

Vad är er reaktion på Facebook-protesten "Rädda Ikea-bokhyllan"?
– Vi uppskattar engagerade kunder men kan lugna alla upprörda med att Kallax kommer att ha samma mått som Expedit-bokhyllan.

Så Kallax kommer att fungera lika bra som vinylförvaring?
Det kommer den absolut att göra.

Ja, så är är det alltså – Expedit-bokhyllan fasas ut och ersätts av en uppdaterad version. Vinylvärlden verkar dock ha fortsatt svårt att acceptera förändringen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA