x

"Det går fler spårvagnar"

"Det går fler spårvagnar"

Den 7 mars ger det Göteborgsbaserade bandet The Movements ut skivan Like Elephants 2 – uppföljaren till Like Elephants 1 som släpptes sent förra året. Och de gör det på samma sätt som då, med en video till nya skivans förstaspår och singeln: Six Feet Under. 

– Ja, det är den första låten och anslaget på hela Like Elephants-kompositionens andra hälft, säger David Henriksson, bandets frontman och sångare. Videon är inte direkt kopplad till texten, utan vi har samlat lite klipp som polare filmat från ett par spelningar, lite grejer från någon turné och sedan klippt ihop det med material som vi tyckte passade låtens känsla, snarare än själva texten. Texten handlar mer om att inte få uppskattning för saker man gör, och även om det kanske låter bittert så sjunger jag också "it's just another destination down the road" flera gånger. Det är inte så mycket att bry sig om med andra ord. Det går fler spårvagnar.

Skivan Like Elephants 2 är alltså den andra och sista delen av bandets projekt som, enligt dem själva, blev ett måste efter en kreativ högkonjunktur. David fortsätter:

– Vi hade så många låtar så vi hade först tankar om att släppa en dubbelskiva. Sedan tänkte vi att det var bättre att släppa skivorna en och en, fast ändå tillsammans. Då kom vi fram till att det bästa var att vänta några månader mellan släppen. Mest för att vi tycker så bra om låtarna var för sig och ville att de skulle få den uppmärksamhet av lyssnaren som vi tycker att de förtjänar. För även om skivorna är två delar som skapar en helhet, så består också delarna av enskilda spår. Spår som står stadigt på egen hand, men ännu stadigare tillsammans. 

Six Feet Under och de mesta av skivorna är inspelade och mixade av Micke Nilson i Music-A-Matic-studion på Tredje Långgatan. Andra delar av kompositionen är inspelad i bandets egen studio. Like Elephants 2 ges ut via Crusher Records.

Videon är sammanställd av bandet själva med klipp filmade av fans, vänner och bekanta, samt annat smått och gott. Lyssna på Six Feet Under och se den stämningsfulla videon här: 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA