x

Studiohäng med Ida Redig

Studiohäng med Ida Redig

5 mars släpps Ida Redigs andra fullängdare Thou Shall Not Be A PussyInför albumsläppet nästa vecka visar vi en 15 minuter lång behind the scenes-dokumentär. Mycket har hänt sedan skivdebuten 2010. Den akustiska gitarren och lågmälda singer-songerwriter-rösten har ersatts av synthar, digitala trummor och kaxig sång. I januari kom en EP med låtar från den kommande skivan, som bland annat innehåller hitsinglarna I'm In Trouble och Shout – två electropoppiga låtar som har gått varma på P3 och streamats flitigt på nätet.

I dokumentären får vi följa med henne in i den egenbyggda studion i centrala Göteborg, där hon tillbringar större delen av sin vakna tid med att skriva, arrangera och producera. Vi får hänga med på förberedelserna inför ett gig och se intervjuer med studiokollegorna, som beskriver henne som en målmedveten och idérik person som inte tar skit i en mansdominerad musikbransch. I nästa stund kör hon bil och berättar om allt från sin pianospelande barndom till resan fram till ett eget sound.

Det är verkligen två helt olika skivor. Jag är jättenöjd med min första platta men nu ville jag göra något annat, något större, fetare och mer poppigt. Dels för att det är sådan musik jag själv gillar. Jag gillar ju när det händer saker, när det är ös. Men också för att jag vill nå ut till fler lyssnare. Mitt största mål är ju trots allt att bli stor utomlands, säger Ida Redig i en intervju med GAFFA.

Dokumentären är regisserad och producerad av Pablo Sanchez.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA