Rebecca & Fiona vs Reinfeldt

Rebecca & Fiona vs Reinfeldt

När LO-förbundet frågade om Rebecca och Fiona ville vara med i den allianskritiska reklamfilmen Fredrik Reinfeldts Sverige tackade de genast ja.

– Vi tyckte att det passade väldigt bra eftersom vår låt Union handlar om exakt samma sak som filmen. Det är ingen big deal för oss att visa var vi står rent politiskt. Problemet är det som händer nu, att det moderaterna förstör aldrig går att bygga upp igen, säger Fiona Fitzpatrick till SVT Kultur.

Den 20 minuter långa filmen kritiserar Moderaternas två mandatperioder och handlar om hur deras skattesänkande politik slår hårt mot samhällets utsatta. För Kulturnyheterna berättar Fiona Fitzpatrick att de fick ekonomisk kompensation för sitt musikaliska bidrag, men säger att det inte var något som avgjorde huruvida de skulle delta eller inte.

– Jag skulle säga att vi har fått en skälig ersättning av LO för musiken. Men det är inte det som det här handlar om för oss, utan om vad som håller på att hända med vårt välfärdssamhälle. Det här handlar inte om Rebecca och Fionas varumärke utan om att rädda den svenska sociala tryggheten som håller på att rasera totalt.

Rebecca och Fiona är inte de enda som har gjort ett politiskt ställningstagande. Artister som Kartellen, Timbuktu, Wille Crafoord och Mange Schmidt har också tagit ställning i partipolitiska frågor, och fler röster är att vänta inför valet i september. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA