x

Så hittar Ison & Fille till talangerna

Så hittar Ison & Fille till talangerna

I onsdags, den 26 februari, släppte Ison & Fille albumet Länge Leve Vi och på skivan hörs flera nya röster. Ison Glasgow och Felipe "Fille" Leiva Wenger berättar för GAFFAs Fredrik Thorén om de nya talangerna.

– De artister som är ute och stora idag i hiphop-Sverige, är alla lite äldre. Det finns inte så mycket nya unga artister. De som släpper är alla över 25 känns det som. Så det är kul att ha koll på vad som händer, folk som bubblar, både på ryktesvägen eller så springer man på någonting på nätet eller ser någon uppträda. Det var väl så vi hörde talas om Nebay och Rosh till exempel, säger Fille till GAFFA.

Nebay Meles har rappat med Adam Tensta och släppt låten Moonwalka På Din Skit. Roch Anoushe gästar bland annat på Mack Beats album Centrum där hon lägger en vers på låten Passé. Båda hörs även på Ison & Filles låt New Shit från det nya albumet.

– Sedan är det en kille som heter Amin som är en vän till mig som tidigare bara rappat på engelska. Men för något åt sedan testade han att rappa på svenska och det lät skitbra. På den här skivan försöker vi ge lite utrymme till de som kanske inte hörts så mycket tidigare, säger Fille till GAFFA.

Det var tolv år sedan Ison & Fille släppte sitt debutalbum och sedan dess har målet varit att nå dit de är nu och lyfta nya talanger.

– Det här var en dröm man hade när man började med musiken och spelade in sina första låtar. Man kände att förr eller senare vill man komma till en punkt där vi kanske kan öppna upp det för någon annan grupp eller ta upp lite namn. När folk blir så pass glada att jobba med just oss och gillar vår musik, göds man av deras energi när de är i studion. De är så unga och peppade. Aah, det är skönt att känna det där. Som sagt vi har hållit på i typ tolv år och det kan bli att peppen inte är där vissa dagar. Men sitter det någon bredvid som aldrig varit i en studio och säger "låt mig gå in, låt mig gå in!". Då vill man också gå in, säger Ison till GAFFA.

Läs hela intervjun med Ison & Fille i GAFFAs februarinummer. Finns digitalt här (perfekt för dig med läsplatta).


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA