x

Bob Hund gör opera

Bob Hund gör opera

Förra året sålde de sina instrument på auktion. Nu sätter de upp en opera.

Ifjol tyckte medlemmarna i Bob Hund att de behövde en nystart och auktionerade ut samtliga instrument. Sedan lånade de instrument av insomnade The Ark och spelade för fulla hus i Malmö.

När ryktet att Bob Hund behövde lokal och instrument nådde Bengt Hall, chef på Malmö Opera, ringde han upp och erbjöd förstärkning i form av operans 65 musiker.

Och på den vägen är det – samtalet resulterade i en operaföreställning där både "bekant material och häpnadsväckande överraskningar" utlovas.

– Det ska vara en känsla av att vara närodlat och hembakt och vi börjar i foajén och kommer att ta över hela stället och göra något av vår otålighet, säger sångaren Thomas Öberg till GP.

Föreställningen bottnar i en frågeställning kring musikens värde i modern tid, samt vad en musiker tjänar och var pengarna egentligen kommer ifrån. Utöver de klassiska konsterna poesi, teater, dans utlovas även mat, dryck, sociala medier och "hela kåken".

– Delar av historien är att det är folk överallt och att vi styr från grytorna i köket till sista ackordet. På ytan är det spektakulärt men vi försöker skapa något som står på egna ben. Hur ser vårt samhälle ut. Hade man skrivit en låt om det hade man kommit en bit på väg, vi försöker ta det ett steg till. Någon måste ju göra det och nu är det Bob Hund som har jouren, säger Bob Hunds Öberg i samma GP-intervju.

Bob Hunds opera framförs på Malmö Opera den 4 september – inga repriser. Biljetterna släpps den 4 april.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA