x

''Borde visas på Ullevi under Summerburst''

''Borde visas på Ullevi under Summerburst''

Hillman Lighthouse är inte bara album- och videoaktuella, de är även baddare på att välja ut fina musikvideor. Här nedan följer bandets fem favoriter och bläddrar ni ner mot slutet hittar ni även Hillman Lighthouses senaste videoskapelse. Mycket nöje!
 
Beachwood Sparks – By Your Side
 
– Vi föser igång med bandet som i denna tidsålder när countrymusik inte längre är countrymusik, betytt så mycket för den nya americanan. Ända sedan debuten har dessa kosmiska cowboys försett omvärlden med örhängen. Varje gång jag ser denna videosnutt, förvandlas min lägenhet i Frölunda till ett timmerhus i Laurel Canyon.
 
 
Joe Tex – Show Me
 
– Här kommer en bit världsklass från mannen som enligt egen utsago lärde James Brown att dansa. Det furiösa svänget som herrarna i videon besitter står i ensam majestät. Med risk för att förarga framtida vuxna bör vi inte säga detta, men denna video borde visas på Ullevi under Summerburst. Dels för att påvisa att kaggen inte alltid behöver gå rakt på ettan. Men framför allt för att rädda några själar från att helt tappa förankringen till hur musik kan låta när det svänger på riktigt.
 
 
The Flying Burrito Brothers – Six Days On The Road
 
– Detta val är helt onödigt att motivera. Det är utan konkurrens det bästa videoklippet som finns på internet. Om ni tvingar oss att plocka ett par russin ur denna countryrawk-kaka så får det bli Chris Hillmans bredbenta punkbas, det faktum att Byron Berline får fiol att se ut som världens hårdaste instrument, Al Perkins Fuzzade Pedalsteel eller kompgitarristen Rick Roberts överfönade hårsvall.
 
 
Status Que – Down Down
 
– Det är många som förknippar "Status" med skivor man köper på bensinmacken, synkad koreografi på scenkanten, påklistrade pengagrin och kortison-svullna roddare. Dessa personer bör halsa en skeppets och kolla på denna video med full volym.
 
 
Larry Jon Wilson – Ohoopee River Bottomland
 
– Sista videon! Sällan har en flod i södra Georgia besjungits med sådan auktoritet. Larry Jon Wilson är gudfadern av country-funk och rösten som stoppar om dig om natten. Herregud vilket groove han och korggossarna i sällskapet lockar fram i den barkbeklädda studion. videosekvensen kommer från den utmärkta dokumentären Heartworn Highway som berättar den vackert vemodiga och lite tragiska historien om den alternativa outlaw-countryscenen i mitten på 70-talet. Giganter som Townes Van Zandt, Guy Clark, David Allan Coe avhandlas och man skymtar till och med en ung Steve Earle i periferin. Att rekomendera!
 
 
Och som lovat, här är Hillman Lighthouses video till Change Your Mind:
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA