x

''Ett rop på bekräftelse''

''Ett rop på bekräftelse''

Iida är en artist med en tydlig ambition om att bygga broar mellan folkmusik, klassisk musik och pop på ett lättillgängligt sätt. Hennes första singel Life Will Kill You kom sommaren 2013 och blev etta på iTunes samma dag som den släpptes.

Hands är namnet på hennes nya singel. Om låten och videon säger Iida:

Hands är ett rop på bekräftelse. Att bli sviken och inte bli förstådd av en person som man måste stå nära är en situation som är svår att hantera. I och med att vi skrev Hands har det blivit lättare.

Med videon vill hon uppmana den som ser den att kommunicera:

– Vi hade äran att få jobba med Amina som är döv när vi spelade in videon. Det var väldigt häftigt att se hur kommunikationen med henne fungerade trots att vi inte kunde varandras språk. Teckenspråket blir som en påminnelse om att det är så lätt att nå fram till en annan människa bara man tar tag i det och anstränger sig för att förstå. Jag hoppas att du som ser videon och lyssnar på låten kanske både kan få tröst i en liknande situation och inspiration att försöka förstå och kommunicera med människor som du inte förstår eller inte kommunicerar med i vanliga fall.

Lyssna på singeln och kolla in videon producerad av Kentsdottir Art & Production här: 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA