x

Gör succé – med elva år gammal låt

Gör succé – med elva år gammal låt

För några månader sedan var det antagligen inte så många som kände till New Mexico-duon The Handsome Family, men en tokhyllad TV-serie skulle ändra på det. Nu har bandet slagit igenom på allvar via True Detective och med en elva år gammal låt.

Far From Any Road används som vinjett till serien. NME skriver att låten just nu toppar Spotifys lista över de mest delade låtarna i Storbritannien. TT skriver i sin tur att låten ligger bland de fem mest delade Spotify-låtarna i bland annat Sverige, USA, Tyskland, Australien och Frankrike.

Det äkta paret Brett och Rennie Sparks bildade The Handsome Family 1993. Bandet har gett ut nio studioalbum varav det senaste Wilderness kom förra året. GAFFAs Robert Lagerström recenserade:

"På sitt nionde studioalbum låter nämligen duon låttitlarna bestå av olika djurnamn, arter som även återkommer i de särpräglade texterna som är ett hopkok av bildrika sägner och mörka historier från Amerikas förflutna. Skruvade och levande berättelser som blivit ett signum för The Handsome Family."

Läs hela recensionen här och lyssna på Far From Any Road här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA