x

''Jag är inte bossig, jag är boss''

''Jag är inte bossig, jag är boss''

När en pojke hävdar sig kallas han ledare. När en flicka gör detsamma riskerar hon att kallas bossig. Kampanjen Ban Bossy vill bannlysa det negativt klingande ordet och uppmuntra flickor att leda och ta plats.

Beyoncé Knowles-Carter är en av kändisarna som har anslutit sig till kampanjen. Under uppväxten blev hon kallad bossig på grund av sin målmedvetenhet och starka vilja. I videon säger hon bland annat "var modig, var dig själv" och "jag är inte bossig, jag är boss".

Skådisen Jennifer Garner, Glee-stjärnan Jane Lynch och Posh-divan Victoria Beckham är några av de som också deltar i kampanjen.

Ban Bossy är ett samarbete mellan Girl Scouts of USA och Leanin.org, en ideell organisation initierad av Sheryl Sandberg, Facebooks operativa chef och författare av boken Lean In som handlar om hur det är att vara kvinna i en mansdominerad företagsvärld.

På hemsidan BanBossy.com finns tips för tjejer, föräldrar och lärare som har tröttnat på att flickor trycks till när de tar sin rättmätiga plats i klassrummen och övriga livet.

Se videon här:

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA