x

Musiker Mot Rasism anordnar gala

Musiker Mot Rasism anordnar gala

22 mars anordnar Musiker Mot Rasism (MMR) en gala på Pustervik i Göteborg. Galan är en del av MMRs nationella satsning under 2014. Artister som spelar ideellt på galan är Kristofer Åström (bilden), Etzia, General Knas, Bye Bye Bicycle, Silversystrar, Skillnicker, Maktskiftet, Xenia Kriisin, Jenny Almsenius och World Wide Orchestra. Som konferencier ser vi Nour El Refai.

– Jag är emot alla former av förtryck och idag är det extra viktigt att vi visar var vi står. Nolltolerans mot rasism, säger Nour El Refai, som motivering till varför hon valt att delta.

Musiker Mot Rasism bildades i Göteborg av gitarrläraren och musikern Alexander Goldmann under hösten 2012 som en reaktion på den eskalerande rasismen i landet. Sedan dess har MMR gått från att vara ett enmansprojekt till att finnas representerad i Sveriges tre största städer med långt framskridna planer på att bli en rikstäckande organisation.

I kampanjen #motrasism har över 100 artister och band visat sitt stöd för MMRs verksamhet samt sitt avståndstagande från rasism. Bland artisterna som är med på kampanjen märks bland annat Joakim Thåström, Malena Ernman, Shout Out Louds, This Is Head, Timbuktu, Kajsa Grytt och Medina med flera. 

MMR har sedan starten haft ett samarbete med Stiftelsen Expo. 

– Musiker Mot Rasism är ett utmärkt exempel på när människor går ihop och visar vilket samhälle man vill ha. Därför stödjer jag initiativet helhjärtat, säger Alexander Bengtsson, Expos vice VD.

För att markera att ingen arrangör eller artist går med vinst på galan så går eventuellt överskott från biljettförsäljningen till Stiftelsen Expos verksamhet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA