x

Robyns robot färdigbyggd

Robyns robot färdigbyggd

Förra våren började ett par KTH-studenter skissa på en robot, något som händer varje år när studenterna ska omsätta sina mekatronik-kunskaper i praktiken.

Ifjol fick studenterna i uppdrag att designa en robot dedikerad till Robyn. Igår var roboten Robyt redo att möta omvärlden. Robyn var entusiastisk:

– Jag älskar när roboten ballar ur och börjar gunga! Vissa sekvenser i robotens dans känns verkligen suggestiva och oväntade, det är jättespännande tycker jag, men just nu är när den diggar med huvudet som är nog min favorit.

Studenterna träffade Robyn för att bolla idéer. Perspektiven var olika – medan studenterna fokuserade på att få hård- och mjukvara att fungera tillsammans, fokuserade Robyn framför allt på hur roboten skulle röra sig för bli så mänsklig som möjligt. Hon ville även att roboten skulle vara designad på ett sätt som berättar något om robotens karaktär och personlighet.

– Från ett hårdvaruperspektiv var och är skakningarna inte bra, men Robyn gillade dem, säger Kim Öberg, en av de involverade KTH-studenterna.

Robyt är konstruerad så att den rullar fram och tillbaka till musiken. Förhoppningen är att Robyt ska kunna uppträda med Robyn någon gång i framtiden.

Här ser du Robyt skaka loss:

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA