x

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Vecka 11 bjuder på blandad konsertkompott. Vi har plockat ut russinen ur kakan.

Makthaverskan
Pustervik, Göteborg 14/3

Ett år efter sin bejublade spelning på Pustervik återvänder Makthaverskan för en favorit i repris. Kvällens spelning blir den första sedan fjolårets Way Out West. Få samtida popband har blivit så väl mottagna som detta Göteborgsgäng. Missa inte om du är det minsta svag för dunkel poprock med indieförtecken.


Rufus Wainwright
Filadelfiakyrkan, Stockholm 14/3

New York-sonen Rufus Wainwright framför sin säregna popopera i en av Stockholms vackraste konserthallar. För de oinvigda är Wainwright mest känd för sin tolkning av Leonard Cohens låt Hallelujah från filmen Shrek, men vi vågar påstå att han är så mycket mer än ett smäktande soundtrack.


Hoffmaestro och Chraa
Chalmers Kårhus, Göteborg 15/3

Ett band som säger sig vara influerade av Funkadelic, Beastie Boys, Guns N' Roses och Manu Chao kan inte vara annat än svängigt. Genom åren har de gjort sig kända som ett energiskt och experimentellt liveband. Imorgon spelar de på Chalmers i Göteborg. Räkna med ös.


Sophie Zelmani
20/3 Södra Teatern, Stockholm

Sugen på något lågmält och akustiskt? Sophie Zelmani har levererat finstämda popballader sedan genombrottet 1995. Hon har hunnit ge ut åtta engelskspråkiga studioalbum, varav det senaste utkom 2010. Vackert så det förslår.


Fler intressanta spelningar:


Say Lou Lou – Pustervik, Göteborg 15/3

Midlake – Berns, Stockholm 16/3

Dixie Chicks, Stockholm Waterfront, Stockholm, 17/3

Mustasch – KB, Malmö 21/3


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA