x

Kent anklagas för idéstöld

Kent anklagas för idéstöld

När konstnären och diktaren Jesper Waldersten, 44, personlig vän med Kents basist Martin Sköld, hörde bandets nya singel La Belle Epoque blev han, enligt Expressen, chockad. Waldersten menar att låttexten är skrämmande lik en serie dikter som han har arbetat med under flera år.

– Det är lite mystiskt det här. Det är precis samma anslag och det var lite chockerande att se. Jag vet inte vad som har hänt. Det här är inget samarbete, säger han till Expressen.

Walderstens diktprojekt är långt ifrån klart men nu överväger han ändå att lägga ner.

– Det är lite svårt när man skriver något som man bygger på länge – då blir det som ett barn för en. När det tas ifrån en och blir en sådan här stor sak så är det lite svårt. Det är lite känsligt just nu. Mina texter får jag lägga ner nu. Det är lite bittert.

Ännu har Waldersten inte kontaktat bandet men frågar sig hur det blev så här.

– Det är mystiskt med kreativitet och hur saker åker vidare. Ibland kan man vara inspirationskälla utan att andra vet om det. Det händer säkert mig också, säger han till Expressen.

Kent har ännu inte kommenterat händelsen men har länkat till denna Komma-igång-övning: Jag är-dikt på sin Twitter. Något som skulle kunna ses som ett ställningstagande. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA