x

Musiker trummade för högt – greps

Musiker trummade för högt – greps

(Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.)

Sambamusikern och aktivisten Deidre Palacios ska ha spelat för högt på sin trumma vid vräkningen av de hemlösa EU-migranterna i Helenelund, Stockholm. Nu riskerar hon böter eller fängelse.

Deidre Palacios är medlem i sambaorkestern Yakumbé och engagerad i situationen för de hemlösa EU-migranterna i Stockholm. Hon var en av ett 40-tal aktivister som samlades förra veckan för att protestera mot rivningen av ett tillfälligt boende i Helenelund.

När avhysningen av EU-migranterna var över greps totalt 28 aktivister för att ha försökt förhindra rivningen, och Deidre Palacios var en av dem. 

– Vi blev visiterade och identifierade, de filmade oss och tog våra uppgifter. Vi hade gjort oss skyldiga till ohörsamhet mot ordningsmakten, berättar hon för Fria Tidningen.

För hennes del var misstankarna även allvarligare än så.

– Polischefen kom fram, pekade på mig och sa: "hon är skyldig till ännu ett brott". "Jaha, vilket då?", frågade jag. "Vi har filmbevis på att du har spelat trummor. När kronofogden skulle meddela om vräkning så spelade du för högt på din trumma", sa de.

Deidre Palacios väntar nu på att bli kallad till förhör. Hon riskerar böter och upp till sex månaders fängelse.

Störande av förrättning är ett brott mot den allmänna ordningen som begås av den som genom våldshandling eller oljud stör bland annat statlig eller kommunal förrättning. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA