x

Kiss vill inte ha hiphop i Hall of Fame

Kiss vill inte ha hiphop i Hall of Fame

Rockbandet Kiss frontman Gene Simmons är vansinnig över att hiphopartister som Run-DMC och Grandmaster Flash valts in i Rock and Roll Hall of Fame.

– Jag menar inte att de är dåliga artister. Men de spelar inte gitarr. De samplar och pratar, de sjunger inte ens, säger Simmons i en intervju med Radio.com enligt NME.

Run-DMC valdes in i Rock and Roll Hall of Fame 2009 och Grandmaster Flash & The Furious Five 2007. Han är också arg över att Madonna sedan 2008 är invald. 

– Om man frågar Madonna vilken slags artist hon är, tror du då att hon skulle svara "rockartist"? Så vad gör hon i Rock and Roll Hall of Fame? De får driva det där som de vill, men det är inte rock. Om du inte spelar gitarr och skriver dina egna låtar så har du inte där att göra, säger Simmons.

Kiss blev invalda i Rock and Roll Hall of Fame tidigare i år tillsammans med bland annat Nirvana, Peter Gabriel, Hall & Oates, Linda Ronstadt och Cat Stevens.

Simmons är även frustrerad över att Hall of Fames urvalskommitté endast valde de ursprungliga medlemmarna i Kiss, och inte bandet i dess senaste form. I protest mot deras beslut har bandet valt att inte uppträda på introduktionsceremonin i april i New York.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA