x

När modelldockorna vaknar till liv

När modelldockorna vaknar till liv

Irländskan Wallis Bird är en etablerad artist som än så länge har fått oförtjänt liten spridning i Sverige med tanke på hennes talang. Musikaliskt jämförs hon ofta med singer-songwriters som Ani DiFranco och Fina Apple. Bird är svår att placera i en genre och mixar traditionell folkmusik med blues, funk och oborstad rock. Under de senaste åren har hennes liveframträdanden blivit allt mer elektroniska.

Singeln Hardly Hardly är ett smakprov från hennes fjärde album Architect som släpps den 11 april. På den kommande skivan är ljudbilden en helt annan än det akustiska singer-songwriter-soundet. Hardly Hardly är en electrodoftande och dansvänlig hitvarning som garanterat kommer att gå hem på houseklubbarna.

Så här beskriver Wallis Bird själv låten: "Dansa dansa dansa. När jag flyttade från London till Berlin var det i princip allt jag gjorde – ofta med ögonen slutna i timmar mot slutet. Jag skakade av mig sex år i London, och känslan av att knappt, knappt kunna röra mig".

Videon till Hardly Hardly är en surrealistisk saga signerad regissören Lilja Haefele och produktionsbolaget No Rational Product. I gröntonat ljus vaknar skylt- och modelldockor till liv för att dansa och närma sig varandra. Resultatet: en sensuell och genomgående snygg video som stundtals för tankarna till Tim Burton-produktioner á la Edward Scissorhands.Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA