x

Dogge dissar Latin Kings-hyllning

Dogge dissar Latin Kings-hyllning

I februari i år valdes The Latin Kings in i Swedish Music Hall Of Fame som första hiphop-grupp. Den 27 april sluter 41 artister samman för en hyllningskonsert och tolkning av deras album I Skuggan Av Betongen från 1997. GAFFA har tidigare skrivit om hyllningskonserten här.

Men gruppens förre detta frontfigur Dogge Doggelito är inte positivt inställd till evenemanget. 

– De kan sjunga sina egna låtar. De vill bara rida på andras våg, säger rapparen till Allt Om Stockholm. 

De är stora namn som Petter, Linda Pira, Jenny Wilson, Timbuktu och Lilla Namo som ska uppträda. Men det är inget som imponerar på Dogge. Istället sågar han hyllningen och artisterna som ska stå på scen.

– Jag tycker inte om folk som sjunger mina låtar. Det är jag emot, säger han.

Att konserten är tänkt som en hyllning av hans och The Latin Kings musikaliska gärning tycker han inte spelar någon roll. Han tror att de medverkande artisterna har andra motiv.

– Jag är en riktig rappare, jag sjunger ingen annans låtar. Men det är klart, de vill bara sjunga klassikerlåtar för att tjäna pengar eller vad det är, säger han.

Dogge Doggelito vänder sig också emot att hyllningskonserten hålls på Hamburger Börs i centrala Stockholm, och inte i bandets hembygd, Botkyrka.

– Jag är kvar här i Alby. Om de vill göra en sån där konsert kan de göra den här i Alby, Botkyrka. Då kan de hylla. Men inte på Hamburger Börs. Jag har aldrig varit där, så det är lite konstigt i min värld, säger han.

Arrangör för hyllningskonserten är Miguel Pizarro på Flaco Productions. Han blir förvånad när han nås av Dogges kritik.

– Oj! Så där lät inte han när jag pratade med honom. Att Dogge säger så här låter bittert, säger han.

I arbetet med artistbokningarna till hyllningskonserten har Flaco Production varit i kontakt med bröderna Salla och Chepe Salazar, forna medlemmar av The Latin Kings, som numera driver Redline Recordings.

– Projektet är godkänt av Salla, och sedan Dogge fick informationen, säger Miguel Pizarro till Allt om Stockholm.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA