x

''Detaljer som licks och roliga figurer''

''Detaljer som licks och roliga figurer''

Efter släppet av Starka Nu i höstas så har Södertäljetrion Fjärilseffekten lagt allt fokus på att skriva ny musik och idag släpper de sin nya singel Brinner Upp.

Om låten säger Hampus Blomberg från Fjärilseffekten:

Brinner Upp handlar om passion. Å ena sidan en härlig passion för något man älskar, men som å andra sidan är så stark att man inte kan sluta även fast det gör ont. Passionen kan vara upplyftande och tung på samma gång och vi har försökt visa det i musiken med den lite glatt funkiga versen och den mer storslagna refrängen.

Videon är skapad av Fjärilseffekten själva, alltså av Hampus Blomberg, Hannes Wiklund och Anton Fernández.

– Vi har alltid varit lite fascinerade över hur man tycks lyssna mer efter det man ser i en video. Så fort ett visst instrument (eller något annat) visas i bild så verkar man automatiskt lyssna mer efter det. Med Brinner Upp har vi lagt mycket fokus på alla smådetaljer rent musikaliskt så när vi spånade idéer för en lyricvideo var det det första som vi hade i tanken – att få tittaren att höra detaljer som licks och roliga figurer. En låt kan ju kännas så olika beroende på vad man lyssnar efter och vi har alltid gillat att göra alternativa versioner för att försöka ge texten en annan vinkel. Låten är ju så mycket mer än bara själva produktionen! Vi ville försöka visa det med Brinner Upp också så en alternativ version kommer att släppas på vår Youtube senare i veckan.

Kolla in den detaljrika videon här: 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA