x

Skräckrock-ikon hittad död

Skräckrock-ikon hittad död

Dave Brockie var frontman i metalbandet Gwar och kanske mer känd under sitt artistnamn Oderus Urungus. Det var hans rumskamrat som, den 23 mars, fann 50-åringen död i hemmet.

– Dave var en av de roligaste, smartaste, mest kreativa och energiska personer jag träffat, säger före detta Gwar-basisten Mike Bishop till Style Weekly om sin bortgångne vän och fortsätter:

– Han var fräck ibland, alltid krass, uppkäftig, han var rolig på alla sätt och vis. Men han var också djupt intelligent och intresserad av livet, historia, politik och konst.

Dave Brockies bortgång sörjs bland metalfans världen över. Men allra tyngst är det såklart för de som var honom närmast.

– Han var en kriminellt underskattad textförfattare och hårdrocksvokalist, en av de bästa, någonsin! En stor frontfigur, en stor målare, författare, han var också en jäkel på att spela bas. Jag älskade honom. Han bar på stor empati och hade en verklig känsla för rättvisa, säger Mike Bishop.

I en intervju med Style Weekly beskrev sig bandet som "Scumdogs of the universe". De är kända för sina stökiga spelningar, fantastiska kostymer och avsiktligt kränkande skådespel. "Vi var, och är fortfarande, provokatörer," har Dave Brockie tidigare sagt.

Detta är den andra tragedin som drabbat bandet på förhållandevis kort tid. För tre år sedan dog deras tidigare gitarrist, Corey Smoot, av hjärtsvikt mitt under pågåend turné. Bandets framtid är nu oviss.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA