x

Ken Ring spelar för vattenpump

Ken Ring spelar för vattenpump

Rapparen Ken Ring gör en konsert på Trebo Hotell i Sandviken den 24 maj. Överskottet från konserten går till att bygga en vattenpump i en by i Kenya.

Bakom projektet står de två gymnasieeleverna Josefine Bergqvist och Ellinor Johansson. De går sista året på samhällsvetenskapliga programmet vid Bessemergymnasiet i Sandviken, och arrangerar konserten med sitt UF-företag Släck Törsten som satsar på välgörenhet.

– Vårt mål med detta UF-företag är att en vattenpump nere i Kenya ska byggas. Vi kommer genom välgörenhetsarbeten, insamlingar och sponsorer att samla in pengar till detta projekt, berättar Ellinor. 


De har valt att rikta in sig på att hjälpa en enskild by i Kenya, där vattenbristen är stor. Pumpen kommer troligtvis att placeras på en skola i en by där tillgången till rent vatten är mycket dålig. 

– Syftet är att bygga denna pump och underlätta lite för mänskligheten och för att hjälpa människor i Afrika till en lättare vardag, säger Josefine.

Det är i samband med detta som de har inlett ett samarbete med Ken Ring som personligen kommer att hjälpa dem med kontakterna och platsen nere i Kenya, och även göra en spelning på Trebo Hotell & Restaurang i Sandviken den 24 Maj.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA