x

''Finns en lång story bakom den här låten''

''Finns en lång story bakom den här låten''

– De här låtarna har jag lyssnat på väldigt många gånger under tiden jag jobbat med Sopsäck Serenad. Varje låt har gett mig inspiration på något vis. Vare sig det handlar om text, melodi, flow eller sound. På något sätt, stort eller litet, har de gett mig nånting. (Lyssna på alla låtar längst nere i artikeln)
 
Johan Klingwall - Långt Hem
– Den här låten har gett mig kraft att fortsätta kämpa med musiken när det känts motigt.
 
Vic Vem - Förlorad Ungdom
– Jag kan relatera som fan till denna, speciellt Vic Vems vers. Och Parhams hook är sjukt fet!
 
Håkan Hellström - Fri Till Slut
– Den här gick på repeat när en kompis som jag gjorde behandling med dog i en överdos. Jag skrev även tre rapverser på temat Fri Till Slut.
 
The Streets - Never Went To Church
– Mike Skinner har alltid varit en av mina största förebilder när det kommer till sound och text. Helt jävla genialisk, kort och gott.
 
Paramore - Moving On
– Hade aldrig hört Paramore tidigare, men Anna Lisa Hellqvist gjorde en cover på den här låten och nu är jag fast.
 
Cat Stevens - Where Do The Children Play
– Den här låten har funnits med mig sedan jag var tio år gammal. Det fanns ett program på ZTV som hette EDGE, ett program med 100 % fokus på skateboardåkning. Ingemar Backman och hans kompisar hade skickat in en hemmagjord liten skatefilm när de var i San Diego och skatade i solnedgången. Och då spelas just den här låten. Love it!! Lätt topp tio av alla låtar i min värld.
 
Bob Marley - Trench Town Rock
"One good thing about music when it hits you you feel no pain."
 
Judas Priest - United
– Även denna från ett gammalt avsnitt av EDGE. Den här gången var det Stockholm X-games på gärdet. Tar mig tillbaka till en känsla jag förmodligen aldrig kommer känna igen.
 
Max Peezay - Telefonklotter
– Tom har verkligen fått mig att slipa mitt flow. Efter den här skivan FAS 3 bestämde jag mig för att steppa upp mitt flow på min platta, vilket jag gjorde.
 
Kalle Gracias - He Funk It
– Norrländsk rap när den är som bäst. Big up Kalle!
 
Fleetwood Mac - Big Love
– Den här går ut till min flickvän. Finns en lång story bakom den här låten (men framför allt Fleetwood), men den storyn får inte plats här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA