x

Putte I Parken lockar med fritt inträde

Putte I Parken lockar med fritt inträde

2014 är det fritt inträde för alla på Putte i Parken. Anledningen är den allt tuffare konkurrensen om de stora artisterna.

– Vi har haft svårigheter att få till programmet som vi önskat och istället för att köra på i tidigare fotspår sänker vi priset helt. Ska man göra något så ska man göra det ordentligt. I dag styrs festival-Sverige egentligen av några få stora aktörer och då gäller det att hitta nya vägar för att lyckas. Det skiljer sig egentligen inte från de förändringar som vi sett dagspress, skivindustri och TV genomgå, säger Niclas Lagerstam, festivalgeneral.

Han förutspår samtidigt att fler festivaler här framöver kommer att ta liknande beslut.

– Vi är övertygade om att det här är en bra modell som vi kommer att se mer av i framtiden. Man måste börja i rätt ände. Vi tror att om du har människorna, engagemanget och musiken så blir du attraktiv. Det tycker vi att vi har, och därför tror vi att det här är rätt väg att gå..

Putte I Parken sker i Mariebergsskogen i Karlstad för tredje året och datumen att skriva upp i kalendern är 3 - 5 juli. Sedan tidigare är Turbonegro (NO), Ulf Lundell, Stiftelsen, Ken Ring, Marky Ramones Blitzkrieg with Andrew W.K (US), Dregen med flera klara för festivalen.

För full festivalkoll spana in vår FESTIVALGUIDE som uppdateras kontinuerligt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA