x

Putte I Parken blir gratis – så ska den finansieras

Putte I Parken blir gratis – så ska den finansieras

Putte I Parken blir i år en gratisfestival. Nyheten spreds under gårdagen och arrangörerna pekade på att det i år har varit svårt att få till ett önskat program som en av orsakerna till den radikala förändringen. När GAFFA når festivalgeneralen Niclas Lagerstam för en kommentar utvecklar han:

– Huvudanledningen är att vi inte har hittat de artister vi ville ha i samma utsträckning. Vissa har tackat nej och så vidare. Vi tror inte på att sänka avgiften för att sälja utan vi gör det ordentligt och tar bort den helt. Sen är det upp till var och en om de vill lägga ett bidrag när de kommer.

Men hur får man en gratisfestival att gå runt när entréintäkterna helt försvinner? Niclas Lagerstam ser flera lösningar:

– I grunden har vi 500 000 från Karlstad Stadshus. Det här är pengar som i första hand ska täcka marknadsföring. Sen har vi 100 000 från Karlstad Elnät och 200 000 från Karlstad Energi som del av täckning för tjänster som vi köper av kommunen. Utöver det tillkommer sponsring av övriga företag och i och med att vi blir en gratisfestival kan vi ta mer betalt från knallar och matstånd, säger han till GAFFA.

Årets evenemang i Karlstad bantas även ner något. En dag har försvunnit, men totalt handlar det om 30 akter, varav ett gäng presenteras nu på måndag. 

Hur många tror du att ni lockar till er med den här förändringen?

– Vi siktar inte på något direkt antal men det får plats 15 000 - 20 000 på området. Jag tror på lapp på luckan samtliga dagar, säger Niclas Lagerstam.

Putte I Parken sker i Mariebergsskogen i Karlstad för tredje året och datumen att skriva upp i kalendern är 3 - 5 juli. Sedan tidigare är Turbonegro (NO), Ulf Lundell, Stiftelsen, Ken Ring, Marky Ramones Blitzkrieg with Andrew W.K (US), Dregen med flera klara för festivalen.

För full festivalkoll spana in vår FESTIVALGUIDE som uppdateras kontinuerligt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA