x

20 anledningar att sakna Kurt Cobain

20 anledningar att sakna Kurt Cobain

Idag är det 20 år sedan världen förlorade en fantastisk musiker och man. Vi har satt ihop en lista med kloka uttalanden, intervjuer och banbrytande musik för att hylla allas vår Kurt Cobain.

1. "Jag blir hellre hatad för den jag är, än älskad för den jag inte är."

2. Heart-shaped box

3. Lithium

4. In Bloom

5. "Jag visste att jag var annorlunda. Jag trodde att jag kanske var gay eller något eftersom jag inte alls kunde identifiera mig med någon av killarna. Ingen av dem tyckte om konst eller musik. De ville bara att slåss och ligga. Det var många år sedan, men det gav mig ett verkligt hat för den amerikanska machotypen."

6. Something In The Way, live

7. Cobain spelade in sina första låtar i december 1982 hemma hos sin moster Mari. De bestod av en gitarr, bas, och skedar som slogs mot en resväska. Cobain gav inspelningen titeln "Organiserad Förvirring."

8. Unplugged In New York (Behind the Scenes)

9. "Om du är en sexist, rasist, homofob, eller helt enkelt en idiot, köp inte denna CDn. Jag bryr mig inte om du gillar mig, jag hatar dig".

10. Nirvana, Roskilde

11. På frågan om hur det är att vara nummer ett på Billboardlistan, svarade Cobain, "Det är som att vara nummer 16, bara det att ännu mer folk kysser din röv."

12. Smells like revolution -91

13. Radiointervju med Kurt Cobain

14. The last photo session

15. "Konst har ett bestående värde som inte kan uppskattas av majoriteten, bara samma lilla andel, kommer värdera konstens tålamod så som de alltid gjort. Det här är bra."

16. Smells Like Teen Spirit

17. Sällsynta bilder

18. The Story of Kurt Cobain and Nirvana

19: Den 10 april 2014 kommer Nirvana bli invalda i Rock and Roll Hall of Fame. Före detta Nirvana-trummisen Dave Grohl har tillsammans med Courtney Love meddelat att de kommer att bortse från konflikter sinsemellan och vara till hands för att vara en del av denna händelse för Kurt.

Och sist, men definitivt inte minst, så lämnar vi er att åtnjuta Nirvanas konsert på festivalen Reading 1992:

20. Live at Reading 1992


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA