x

''Vodka? Jag älskar vodka''

''Vodka? Jag älskar vodka''

Kurt Cobain dog den 5 april, men det var inte förrän tre dagar efter som nyheten om hans död blev känd. GAFFA har fått tillgång till ett något knepigt nyhetsklipp som sändes på amerikansk TV strax efter Cobains självmord.

Det går inte att komma runt att Nirvana är ett av de absolut viktigaste rockband någonsin, och att musikvärlden idag skulle se väldigt annorlunda utan deras tre studioalbum och Kurt Cobains texter. Otaliga böcker, filmer, dokumentärer och covers har skapats av Seattle-bandets korta karriär. Från det insiktsfulla (den ultimata Kurt-biografin Heavier Than Heaven) genom det spekulativa (dokumentären Kurt & Courtney) till det fruktansvärda (Take Thats cover av Smells Like Teen Spirit).

Tidigare idag blev det också klart att en ny dokumentär är på väg, med titeln Soaked In Bleach. När allt kommer till kritan är det kanske bäst att bara luta sig tillbaka, ta fram Bleach, Nevermind, In Utero och MTV Unplugged (plus om du har tid, Incesticide och From The Muddy Banks ... ) och bli påmind om Nirvanas storhet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA