x

Hör spellistan som gör dig produktiv

Hör spellistan som gör dig produktiv

Är det en del av din jobbrutin att lyssna på musik medan du arbetar? Eller skruvar dina kollegor, till din stora irritation, upp högljudd rockmusik medan du försöker att koncentrera dig? Streamingtjänsten Spotify har gjort en studie med Dr Anneli Haake, som är en global expert på musik på jobbet, för att ta reda på hur musik påverkar produktiviteten på arbetsplatsen. Hör kontorsspellistan på Spotify här nedan.

Spotifys studie om musik visar att två av tre (61 %) lyssnar på musik när de är på jobbet, och över en tredjedel (36 %) anser att de är mer produktiva om de lyssnar på musik på jobbet. Med undersökningen ser man svart på vitt att musik på jobbet leder till gladare medarbetare och ökad kreativitet och kultur på arbetsplatsen.

Men, vilka är det vi helst lyssnar på när vi är på jobbet? Jo, den brittiska sångerskan Adele toppar listan, tätt följt av Arctic Monkeys (14%) och Mumford & Sons på tredje plats (13%). Spotifys studier visar också att de mest populära genrerna av musik på arbetsplatsen är, med över en tredjedel, pop/hitlistsmusik (34%) tätt följt av rock på 29%.

Blir du arbetspeppad av den här listan eller vad vill du helst lyssna på när du är på jobbet? Tipsa oss i kommentarsfältet här nere!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA