x

''De får mig att vilja vara Mike Ness karaktär''

''De får mig att vilja vara Mike Ness karaktär''

2012 vann han The Voice Sverige som gav honom skivkontrakt med Universal Music. I vintras släppte han albumet Little By Little och drog sedan på turné med Stiftelsen. GAFFA var nyfikna på vilka Ulf Nilssons fem favoritvideor är så vi bad honom sätta ihop en liten lista. Och sist men inte minst så har vi slängt in Ulf Nilssons video till singeln Little By Little. Mycket nöje!

Social Distortion – Machine Gun Blues

– Hands down den ballaste videon ever! De har gjort nåt förmodligen ekonomiskt oförsvarbart men så jävla fränt!!! De gör inte en video de gör en hel film! De lyckas till och med få mig att vilja vara Mike Ness karaktär, och fast han är gangster och dör i slutet så framkallar den scenen nån slags hjältekänsla och en vilja att säga " I'd rather die standin' up than live on my knees" (med glimten i ögat) Hajar ni?

Red Hot Chili Peppers – Give It Away

– I mina tidiga tonår i Halmstad hängde vi ett gäng grabbar en sommar på stranden i Tylösand och lirade fotboll och spanade in brudarna. Vi hade en bergsprängare med oss som sköt ut Blood Sugar Sex Magic och vi försökte lära oss alla texterna för vi tyckte RHCP var så jävla coola och ville vara som dem. Så på dagarna gick plattan varm och på festerna på kvällarna också. När jag sedan såg videon första gången blev jag så jävla impad av hur coola de var och såg ut och lät och rörde sig, det glömmer jag aldrig. Videon ger mig nästan en känsla av hur jag tror det skulle vara att åka ut i öknen med Jim Morrison och bara försvinna ...

Brad Paisley och Alison Krauss – Whiskey Lullaby

– Jag diggar verkligen när man gör saker ordentligt och lägger ner själ och hjärta i det för det märks! Detta är en minifilm som träffar mig rakt i hjärtat. Den tar mig med på en resa från förväntan till fördärv och som till slut landar i en final av hopp och önskan. En önskan som hos mig är att när allt är över så kommer jag få träffa alla de jag har förlorat och kommer att förlora eller kanske aldrig fick chans att träffa. Någonstans någon gång. 

Monster Magnet – Space Lord

– Superskönt urflippad video som man inte riktigt vet var man har men ändå blir överraskad av! Den har lite av varje av grejer jag diggar: lite psykat i början med gubben och performance-biten, sköna flippade extra-allt-kostymer och färger, cool bil och snygga brudar. 

Johnny Cash – Hurt

– En av de stora fallna hjältarna i min bok och i vår tid. Jag har inget mer att tillägga.

Och slutligen videon till listskrivarens låt Little By Little:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA