x

''Alla ska med! Alla får plats! Orka bry dig!''

''Alla ska med! Alla får plats! Orka bry dig!''

Vindstyrka12 spelar rock med texter på svenska och vill förmedla en kritik mot hur svenska samhället har utvecklat sig till att många idag har en individualistisk syn på omgivningen. Nu släpps singeln Ser Jag Er Igen tagen från kommande albumet För Det Du Vet Att Du Älskar.

– Alla ska med! Alla får plats! Orka bry dig! Det handlar om dig och mig & det samhället vi lever i här och nu, så krångla inte till det!, så beskriver Vindstyrka12 sig själva i ett mejl till GAFFA.

Nya singeln Ser Jag Er Igen handlar om när frontmannen och låtskrivaren Jon Lyster blev rånad på Andra Långgatan när han var på väg hem efter en utekväll. Att skriva låten fick fungera som en slags bearbetning över det som hände.

– Det var fruktansvärt obehagligt att bli rånad såklart, men värst var nog den kyla och obryddheten som förbipasserande visade, säger Jon Lyster till GAFFA och fortsätter:

– Ingen bryr sig eller ingriper. Man lever genom sin mobil och i bästa fall stannar nån till för att ta en bild för att kunna lägga upp på sin instagram/facebook för att visa vad hen just 'varit med om'. Det har blivit ett kyligare och mer individualiserat samhälle där mer och mer skit händer på öppen gata där alla ser, men det är få som bryr sig och det är något som avspeglar sig i musikvideon.

Med Vindstyrka12 vill Jon Lyster förmedla något opolerat och äkta så videon andas väldigt mycket Göteborg. Som rånare ser vi Nikke Ström från Nationalteatern. För regi står Carl Jirested:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA